BehandlingsmetodTjänster som är energisnåla

En del om tandblekning

Att bleka tänderna har blivit mer och mer populärt på sistone. Det är antagligen för att det är lättare än någonsin och du kan enkelt göra det hemma själv. Det finns en uppsjö av tandblekningskit på internet och du kan välja och vraka. Se till att du tar något beprövat och läs kundrecensioner innan du beställer för att du ska vara säker på att du köper något som fungerar. Hur går det till, är det farligt och hur länge håller det? Det kan du få svar på om du fortsätter att läsa här under.

Hur går det till?

Det vanligaste är att man köper en gel med tillhörande bettskena. Gelen appliceras därefter på bettskenan och sedan så biter man ihop en viss tid för att gelen ska hinna arbeta sig in i tänderna. Det verksamma ämnet vid tandblekning är väteperoxid eller karbamidperoxid och du ska alltid kolla så att den produkt du köper innehåller något av detta. Annars är risken stor att du köper något helt verkningslöst. Bettskenan med gelen på ska sedan användas ett visst antal dagar i följd och du måste fullfölja behandlingen annars är det inte säkert att du kommer att se någon effekt alls.

Är det farligt?

Det är inte farligt att bleka tänderna, varken hemma eller på klink. Det som kan hända är att du kan uppleva att tandköttet är lite sårigt eller irriterat. Det är helt normalt och det ska gå över efter några dagar som mest. Det kan även vara så att du upplever en del ilningar i tänderna och det är inte heller någon fara med. Blekmedlet går in i själva tanden och det kan göra att det ilar lite men det ska gå över. Går et inte över så bör du kolla med en tandläkare men det är ytterst ovanligt som tur är.

Hur länge håller behandlingen?

Det finns tyvärr inget enkelt svar på denna fråga. Det är tråkigt men sanningen är att det är helt individuellt. Det beror på hur mycket missfärgningar du har, var missfärgningarna kommer ifrån och vilken produkt du har valt att använda. Det brukar sägas dock att en bra produkt ska kunna garantera ett bra resultat i minst ett år och så länge som upp till tre år. Vill du ha en produkt som håller mer än tre år så är det svårt att hitta på marknaden  som läget ser ut nu men det kanske kommer. Det bästa är dock såklart att du ska sluta med det som skapade missfärgningarna. Det kan vara kaffet, cigaretterna eller snuset som är boven och fortsätter du med det får du fortsätta att bleka tänderna.